Lekbergsbostäder
Lekbergsbostäder
 

Bostadsansökan

Vår bostadskö, som kan vara olika lång till olika fastigheter eftersom man i bostadsansökan specificerar vilka områden man är intresserad av, gäller men det räcker inte bara med att stå i vår kö för att få en lägenhet, utan du måste själv aktivt söka de lediga objekt som ligger på vår hemsida.

Insänd bostadsansökan gäller ett år i taget. Du ansvarar själv för att, inom ett års tid förnya din bostadsansökan. Ett år räknas från ansökans ankomstdatum till LekebergsBostäder AB.

När Lekebergsbostäder får en ledig lägenhet, läggs den ut på vår hemsida. Objektet ligger ute 7 dagar. Är du intresserad av en lägenhet fyller du i intresseanmälan via den länk som finns under varje ledigt objekt.

Sedan matchar vi intresseanmälningarna och bostadskön och erbjuder visning till de 5 som stått längst i vår bostadskö. Möjlighet finns då att gå och titta på lägenheten. Normalt visas lägenheten av den avflyttande hyresgästen. Det är viktigt att så snart som möjligt kontakta denne för att bestämma tid för visning.

Svar ska sedan lämnas till LekebergsBostäder. Ett uteblivet svar räknas som ett nej. Tänk på att du måste svara inom angiven svarstid även om du tänkt tacka nej, för att inte tas bort ur kölistan. Tackar du nej, efter att ha erbjudits visning till tre olika lägenheter, inom en 6 månaders period, så hamnar du sist i kön.

De som inte hört något inom 14 dagar efter att objektet tagits bort från hemsidan kan utgå ifrån att de inte får något erbjudande.

Innan kontraktet skrivs tas kreditupplysning på blivande hyresgästen. Nödvändiga uppgifter kan behöva hämtas in från bland annat Kronofogdemyndigheten, arbetsgivare och tidigare hyresvärd. LekebergsBostäder har rätten att göra den slutliga bedömningen om hyresavtal ska tecknas.

Tackar du ja till ett erbjudande avslutas din aktuella köplats. Vill du sedan byta lägenhet måste du återigen ställa dig i vår kö.

Om du får lägenhet

När du skriver under kontraktet ska du ha en hemförsäkring för lägenheten.

Nycklarna till lägenheten hämtas på LekebergsBostäders kontor enligt överenskommelse.

Inflyttning gäller från och med klockan 12:00 den dag som anges i kontraktet. Om dagen infaller på en lördag eller helgdag så gäller kontraktet från klockan 12:00 första vardagen i månaden.

 

Ställ dig i bostadskö

Kösystem seniorboende

Här utgår LekebergsBostäder AB endast från den bostadskö som finns när en lägenhet blir ledig. Detta gäller våra seniorlägenheter på Östra Långgatan 10 och Fjugesta Letstigen 16 i Fjugesta samt Furuvägen 10 i Mullhyttan. (Dessa lägenheter läggs INTE ut på hemsidan).

För frågor hör vänligen av er till Maritha Jidemyr på telefon 0585-487 09 eller via e-post till lebo@lekeberg.se

Du som är intresserad är välkommen att fylla i ansökan nedan eller skriva ut blanketten, fylla i den och posta den till Lekebergs Bostäder, Bangatan 7, 716 31 Fjugesta.

Bostadsansökan för seniorboende

 Integritetspolicy för Lekebergsbostäder